Palak Paneer & Gobi Masala

I fredags var vi och kastrerade vår ena lilla kanin Hedda Hopper så att hela denna helg tillbringas hemma så vi kan hålla koll på henne ❤
Så då passar jag på att stöka till det i köket. 
Igår kväll blev det två rätter indiska grytor, naan bröd och raita som serverades med ris.


Palak Paneer
Du behöver: 

1 burk kokosmjölk
1 tsk salt 
1 tsk vinäger 
1 block tofu tärnad( jag använde japansk marinerad då min pojkvän är kinkig) 
1 hackad röd lök
5 vitlöksklyftor 
1 msk hackad ingefära 
1 msk olja
1 tsk curry
1/2 tsk garam Masala 
1 tsk fänkålfrön 
1-4 gröna chili ringar 
1 burk krossade tomater 
1 förpackning fryst spenat
Färsk koriander 

Mixa löken, ingefäran och vitlöken. Stek massan i oljan och tillsätt kryddorna och chilin. Släng i tomaterna och låt puttra. 
Under tiden lägg spenaten i en annan kastrull med några msk vatten och koka upp tills de tinat. Häll det sedan i lök blandningen.  
Ha i kokosmjölk med salt och vinäger tillsammans med tofun och hetta upp. Servera med färsk koriander.  



Gobi Masala 
Du behöver: 

Blomkålen 
1 blomkålshuvud lr 1 skål fryst som fått tina 
1 tsk chili pulver 
Vitlökspasta (2 vitlöksklyftor som mixat med ca 2 cm ingefära) 
1 tsk garam Masala 
1 msk mjölkfritt smör 
1 dl vatten 
Salt 

Masala 
3 msk smör 
1 finhackad röd lök 
3 hackade tomater 
2 msk tomatpure 
2 tsk Vitlökspasta  (se föregående recept) 
1 tsk garam Masala 
1 tsk chili pulver 
1 msk hackade cashewnötter 
1 msk koriander krydda 
1/2 tsk gurkmeja 
2 msk mjölkfri grädde 
1 dl vatten 
1 lager blad 
1/2 tsk kummin 
1 kanelstång 
Salt 

Låt Blomkålen få stekas i oljan och vattnet tillsammans med kryddorna tills den mjuknat något. 

Hetta upp en panna med smör, lägg i alla kryddor med kanelstång och vitlökspastan. 
Häll på resteb av ingredienserna och låt koka tills tomaterna blir mosiga. Mixa allt innan du häller i blomkålen. Låt puttra 5-10 min innan servering. 


Naan bröd 
Du behöver: 

4,5 dl glutenfritt mjöl
1/2 dl maizena 
1 tsk fiberhusk 
1/2 tsk salt 
1 tsk stevia 
1,5 tsk torrjäst 
2,25 dl mjölk
1 dl soyayoghurt 
5 msk olivolja 
Kummin eller Sesamfrön till toppingen

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en annan blanda alla blöta ingredienser.  Arbeta ihop de torra och blöta ingredienserna till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 1-1,5h. 
Med mjölad händer, forma dagen till små bullar som funkar plattar ut. Stek i olivolja i stekpannan ca 1-2 min på varje sida. Strö över toppingen. Doppa dom varma i raitan. 


Raita 
Du behöver: 

2 dl soja yoghurt
1/2 gurka riven 
1 näve mynta blad
Lite koriander blad
1/2 tsk kummin
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk salt 
Ca 1 tsk riven ingefära 

Blanda allt och mixa. 


Servera med ris. Namaste. 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0