Rostad blomkål och kikärts soppa

Halleluja, vilken god soppa!
En väldigt mättande och god soppa om du har cika 30 minuter över :)
 
 
 
Du behöver:
1 stor gul lök eller 2 små, hackad
3-4 potatisar, delad i mindre bitar
1 burk kikärtor, avrunna
1 påse tinad blomkål eller 1 färskt huvud delad i bitar
5 dl vatten
1 dl soja grädde
2 buljongtärningar
5 vitlöksklyftor
Salt peppar
1/2 tsk paprika
1 tsk kummin
Olivolja
Chili flakes
 
Gör så här:
Strö ut kikärtor, blomkål, vitlöksklyftor, kummin, paprika, salt och olja på en plåt. Sätt in i ugnen på 200grader i 30 minuter, rör om efter halva tiden. Under tiden steker du potatis, lök och peppar i några minuter. Tillsätt sedan vattnet och buljongen och låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Tillsätt sedan 3/4 av de rostade kikärtorna och blomkålen tilsammans med grädden och mixa soppan jämn. Servera toppat med kikäror och blomkål med en dust av chiliflakes! Yummy!
 
 
 
 
 
 

Sushi med cream cheese & gurka

Ikväll har vi kalasat på sushi rullar och ris vid sidan om. Väldigt gott!

Ingredienser
Nori
Gurka
Avokado
Vegansk cream cheese, recept här
Sesamfrön
Alfalfaskott
Jasminris
Wok grönsaker

Skiva gurkan tunt med en osthyvel och strimla avokadon. Koka riset enligt anvisningar på paketet och i en stekpanna stek på Wok grönsakerna.
Om du inte har någon sushimatta så fungerar en handduk alldeles utmärkt. Lägg ut handduken och lägg ett noriblad på med den glansiga sidan neråt. Bred ett lager cream cheese och lägg ut gurkan. Strössla Sesamfrön över. Lägg avokado och skotten på ena änden och rulla sedan ihop rullen. Blöt den sista kanten för att "limma ihop" rullen. Skär sedan rullen i önskade bitar.
När riset är klart, häll över det i stekpannan och stek runt med riset en stund. Servera!

 

Rice rolls

I'm back!
Har inte haft orken att lägga ut något på ett tag...men nu har jag semester och fått vila ut lite.
Idag tillverkades dessa godingar, Rice rolls med jordnötssås.

Du behöver:
Ris papper
Morötter, strimlade
Paprika, strimlad
Kål, strimlad
Avokado, strimlad
Bladspenat
Sesamfrön

Till jordnötssåsen:
2 msk jordnötssmör
2 cm finhackad ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk soja
Vatten

Blöt rispappret enligt instruktionerna på förpackningen, lägg ut ett ark på ett fat. Lägg på grönsakerna, strö över Sesamfrön och rulla ihop. Enkelt!
Sno ihop alla ingredienser till såsen. Spädmed vatten till önskad konsistens.
Nu är det bara att doppa och hugga in!

 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0