Boeuf bourguignon

 
Idag är det söndag, första advent och jag har lagat mitt livs godaste måltid, nämligen en vegansk variant av boeuf bourguignon! 
 
Receptet kommer från bloggen javligtgott.se Här är adressen till receptet
 
Jag halverade receptet, uteslöt både socker och tofu och serverade klyftpotatis till.
 
 

Grekisk citron och quionoa soppa

Här om dagen lagade jag ihop den här soppan med massor av quionoa och  härliga smaker. 




Grekisk citron och quionoa soppa 

Ingredienser:

Olivolja 
1 gul lök, hackad 
2 finhackade morötter 
2 finhackade vitlöksklyftor 
6,5 dl vatten 
1 buljongtärning 
1,25 dl quinoa 
1 påse portion misosoppa 
2 tsk tahini 
1/2 dl pressad citron 
1/2 dl bjäst 
2 tsk torkad Dill och gärna lite färsk 

Gör så här: 
Stek löken i oljan. Tillsätt morötterna, vitlök, buljongtärning, vatten och quionoa. Låt puttra tills quionoan är klar, ca 20 min. I en skål, blanda de övriga ingredienserna. När soppan är klar häller du ner blandningen. Hoppas det ska smaka! 

Pasta Bolognese

Ikväll blev det pasta Bolognese gjord på linser. Det blev jättemumsigt! Blev en hel del matlådor över så jag får mumsa den till lunch imon med! Wiio! 

Pasta Bolognese 

Ingredienser :
Olivolja 
1 gul lök, hackad
3 morötter, rivna 
2 selleristjälkar, skivade
3 vitlöksklyftor, hackade 
2 förp krossade tomater, gärna 1 med örter 
1 msk tomatpuré 
3 dl vatten 
1 buljongtärning 
2 dl röda linser 
Oregano 
Basilika, gärna färsk 
Salt o peppar 
Pasta 

Gör såhär: 
Stek löken i oljan. Släng i morötterna och sellerin o stek några minuter. Lägg i vitlök, krossade tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré, linser och kryddorna. Låt puttra tills linserna är klara ca 20 min. Koka pastan och servera med lins bolognesen. 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0