Strawberry daiquiri

Ett tips är att frysa in jordgubbar nu när det är säsong så du kan njuta av en strawberry daiquiri året runt 🍓 för frysta i affären smakar mest vatten. 

4-6 cl rom
2 dl frysta jordgubbar 
2 cl lime eller citronsaft 
1/2 tsk stevia 

Mixa ingredienserna och servera! 

Rotsaksgryta

Igår var det storm ute på eftermiddagen så jag tyckte att det skulle passa bra med en varm gryta till middag 😊
 
Rotsaksgryta
 
300 g quorn bitar
2 morötter
1 palsternacka
1 kålrot
4 stänger selleri
2 msk olivolja
1 purjolök
2,5 dl grädde (ta den du gillar bäst, jag använde kokos)
2 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
salt och peppar
 
Skala och skär rotsakerna i lagom bitar och låt dom koka tillsammans med den skivade purjon och sellerin i ca 10 min. Häll bort vattnet och stek grönsakerna tillsammans med quorn bitarna och vitlöken i oljan. Häll på grädden och kryddorna och låt det gotta till sig i ca 10 min på låg värme. Varsågooo 👌🏼
 
 
 
 
 
 
 

Vegansk pastej

Häromdagen hittade jag ett recept i en gammal grönsaksbok jag fått av mamma. Jag experimentreade lite med kryddorna och resultatet blev himmelskt gott! I boken står det även att denna röra är god att ha i smörgåstårtor. Det kan jag tänka mig! Jag ska prova det i framtiden. Pastejen är glutenfri, sockerfri, sojafri och helt vegansk.
 
Vegansk pastej
 
1 gul lök
2 dl röda linser
4 dl vatten 
1 buljongtärning 
1 msk olivolja
2 msk soltorkade tomater ( använder du de i olja behöver du inte tillsätta olivolja)
1 tsk curry
1 krm garam masala 
2 krm spiskummin
1 krm salt
 
Hacka löken och koka den tillsammans med linserna och buljong i vattnet. Sänk värmen o koka i ca 10-15 minuter. Tillsätt tomater, olja och kryddorna. Mixa till en puré. Låt svalna innan du börjar frossa! 
 
 
 
Ha en trevlig dag 💋

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0