Veganskt i Berlin

Har varit på en weekend med min syster till Berlin förra helgen. Där vimlar det av veganställen överallt!
Här tipsar jag om de bästa vi var på.
 
Kopps
Linienstr. 94 Berlin
 
Här serveras enbart veganska rätter. Allt är supertjusigt upplagt och smakerna är väl kombinerade. Jag blev väldigt imponerad av den här restaurangen.
 

Peter Pane
Friedrichstr. 101
 
Hamburgare för alla smaker. En veganvänlig restaurang med flera olika alternativ. Det var en väldigt trevlig restaurang och bra service. Lite finare snabbmat. Rekommenderas!
 
 
Weihnachts Zauber Gendarmenmarkt
Gendarmenmarkt 2, mitte
 
Denna julmarknad bjöd på en hel del vegansk mat. Vi testade sopporna som man fick med ett glas champagne. Det blev även någon kopp glüwein för att hålla värmen. Rekommenderas starkt. En väldigt mysig julmarknad!
 
 
 

Panerad tofu med världens godaste remouladsås

Den här rätten planerade jag efter såsen...eftersom man inte bara kan äta sås...eller?!
 
Du behöver till panerad tofu:
1 pkt marierad tofu
Ströbröd
kikärtsspad
Olja eller mjölkfritt smör till stekning
 
Gör såhär:
Dela och skiva tofun til 6 bitar. Doppa i spadet och i ströbröd.
Stek på medelvärme tills de har fått fin färg.
 
Till såsen:
1 dl äggfri majonäs
1 dl soja yoghurt (min favorit är Planti EKO)
2 msk senap
1 msk paprika krydda
2 tsk canjun krydda
2 tsk pepparrot
1 tsk vinäger
1 tsk hot sauce
1 pressad vitlöksklyfta
 
Blanda alla ingredienser till såsen.
 
 
Servera med potatis och grönsaker!

Saffrans Freeze cake

Det blev inga lussebullar idag till advent heller...det blev en freeze cake!
 
 
Du behöver till botten:
200g hasselnötter
15 torkade dadlar
2 mask vatten
2 msk kokos olja
1/2 tsk salt
 
Kör allt i mixer och tryck ut i en bakplåtsklädd form. Ställ in i frysen medan du gör freeze smeten.
 
Saffrans smeten:
2 dl yoghurt (jag använder Planti EKO)
Allt det tjocka i en kokosmjölksburk
100 g cashew blötlagda 1h
2 msk agave sirap
2 förp saffran, alltså 1g
 
Mixa allt och häll på nötbotten. Låt allt frysa minst 2h.
 
Toppa med frukt eller fikon.
 
 
 
 
 
 
 
 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0