Vegansk sill

Min klassiska inlagda "sill" är klar till imorgon. Sillen består av aubergine, inte fisk. 

Inlagd aubergine 

Ingredienser: 
1 aubergine 
1 dl ättika 
0,5-1 dl stevia
3 dl vatten 
4 lagerblad 
1 skivad morot 
1 skivad rödlök
10 kryddpeppar korn 

Skiva auberginen i "sillstora" bitar. Koka i rikligt saltat vatten i ca 10 min. Låt svalna. Varva i en burk aubergine, morot och lök. I en kastrull, koka upp de övriga ingredienserna och låt svalna innan du häller det på dina grönsaker. Voila! 



Trillingnöt

Julen väntar runt hörnet och jag försöker hinna med mitt veganska kök mellan mina jobbpass. Igår gjorde jag iaf lite julgodis i form av trillingnötter. Hittade receptet på nätet och det såg så gott ut. Jätte enkelt! 



Trillingnöt 

Ingredienser: 
Hasselnötter 
Mörk choklad 
En ljusare choklad 

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Häll i nötterna. På ett bakplåtspapper fiska upp 3 nötter åt gången och lägg dem ihop. När det svalnat en aning smält den andra chokladen som du stänker över dina godisar i ett härligt choklad mönster. Låt svalna och förvara i kylskåp.  




Vegomässan

Igår besökte jag huvudstaden och gick på Vegomässa. Det var väldigt trevligt att få vara under samma tak som fler veganer och vegetarianer. Kan kännas ensamt ibland då jag inte känner någon annan som mig. 
Vi fick äta jultallrik, smaka på massa gott och ta del av flera organisationer som brinner för djurens rättigheter. Den här mässan besöker jag gärna igen! 


Jag fick med mig ett väldigt gott pålägg med mig hem som smakar cheddar! Mums! 



utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0