Maroccan Bowl

Då var vi inne på det nya året med löften om ett nyttigare liv. Jag hann inte laga så mycket mat till julen, gjorde bara min polska sallad som vanligt (som jag ännu inte lagt ut recept på) och till nyårsafton var vi bortbjudna i år.
För att kicka igång mitt nyttiga år har jag fått upp ögonen för dessa healthy bowls, tänkte dela med mig av en skål jag gjorde häromdagen.
 
 
 
Marrocan Bowl
 
Du behöver till 2 personer;
3 dl kokt quinoa
1 burk kikärtor
8 körsbärstomater
1 aubergine
1 zuccini
2 citroner
Gurka
Oliver
Salt
Peppar
Chiliflakes
Mynta till garnering
 
Gör såhär:
Blanda den kokta quinoan med 1/2 burk kikärter och ställ åt sidan.
Tvätta och skär upp aubergine, zuccini och tomater och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda. Tvätta citronen och skär den i skivor och lägg på grönsakerna. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.
 
 
 
Mixa resterande kikärtor med pressad citron och kryddor. Hacka upp gurkan. Nu kan du börja lägga upp allting tillsammans i en skål. Toppa med kikärtsröra och mynta. Mums!
 
 
 
 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0