Moonday Pasta

Känns som evigheter sen jag åt pasta så lagade ihop en krämig pasta rätt ikväll...blev inte en enda droppe över. Bra betyg antar jag 😉 

Rostad paprika pasta 

Pasta ( jag använde glutenfri från semper) 
2 röda paprikor 
2-3 msk olivolja 
2 banan schalottenlökar
4 vitlöksklyftor 
Salt o peppar 
2 dl mjölk ( jag använde cashewmjölk) 
2 msk bjäst 
1,5 msk majsstärkelse eller arrowroot 
Chiliflakes 

Lägg paprikorna på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min. Låt svalna en aning. 
Koka under tiden pastan. I en stekpanna, stek de båda löksorterna i ca 5 min. 
Dela paprikorna och plocka bort kärnor och skalet. Blanda paprikorna med löken och resten av ingredienserna i en mixer och mixa slät. Häll av pasta vattnet o blanda med pasta såsen. Smaka av med kryddorna.
Servera med basilika eller vegan parmesan. 
Bon apetit 👌 



Spansk Gazpacho

Smakerna för mig tillbaka till ett alldeles för varmt Barcelona där Gazpachon svalkade skönt och cavan kittlade i gommen. 

Gazpacho 

2 dl tomat juice
2 röda spetspaprikor 
1 gurka 
1 burk 400g konserverade körsbärstomater 
1 vitlöksklyfta 
Saften av 1 citron
4 msk olivolja 
Flingsalt efter smak
Svartpeppar efter smak
Några stänk av tabasco 

Mixa allt. Servera med några droppar olivolja uppe på, en kvist basilika och ett varmt bröd. 
Föreställ dig att vi är mitt i Juli och låt soppan göra sitt. 

Jambalaya för oss grönsaksälskare 🍅

Jag älskade Jambalaya innan mitt gröna liv så bestämde mig för att prova göra en vegetarisk. Jag kan nu säga att jag fullkomligt avgudar den vegetariska versionen. Jag delar nu med mig av härligheten. 
 
Jambalaya 
 
2 dl ris (jag använde basmatiris) 
4 dl vatten 
1 gul lök
1 grön eller röd paprika 
5-6 tomater 
2 vitlöksklyftor 
3 stjälkar selleri 
1 buljongtärning 
1 tsk chiliflakes 
1/2 tsk örtkrydda 
1tsk starksås typ lousina hot sauce jalapeño 
1/2 burk krossade tomater 
Oliv olja till stekning 
1 burk kidney bönor 
1 burk stora vita bönor, bondbönor 
1/8 tsk fänkål 
Hacka lök, selleri, paprika o vitlök. Stek i oljan i ca 4 min.
 Tillsätt de hackade tomaterna och kryddorna. Stek i nån minut till. Häll i krossade tomater, buljong, vatten och riset o låt puttra på medelvärme tills riset är klart. Tillsätt mer vatten om det behövs. 
Tillsätt bönorna och lousina såsen efter smak. Häll upp på tallrik, blunda och njut! 
 
 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0