Veganska bacon

Att laga fejcon är inte svårt, det bara kräver lite tid. Det blir jättegott och jag har gjort dem flera gånger med strålande resultat ☺

Du behöver:

Ris papper
2 msk olivolja
2 msk soya
3 msk bjäst
1/2 tsk Liquid smoke
1/2 tsk stevia
Svartpeppar efter smak
1 krm paprikapulver

Gör såhär:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rör ihop alla ingredienser utom rispappret. Förbered en annan skål med varmt vatten.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper.
4. Ta två rispapper mot varann och blöta i det varma vattnet, eller enligt anvisning på paketet. Klipp sedan det mjuka pappret i avlånga bitar som du sedan doppar i marinaden. Upprepa tills all marinad är slut.
5. Sätt in i ugnen i ca 7-10 minuter. Dom ska inte vara sega men inte heller brända så det gäller att hålla koll på dem.

Hoppas att det ska smaka!

Rösti

Min mamma lagade alltid rösti till mig när jag var liten...full med vitlök och ost. Så himla gott! Har aldrig provat att göra den själv tidigare så jag höll tummarna för attdet skulle bli bra. Här är mitt recept:

Du behöver till 2 st

Mjölkfritt smör till stekning
4 stora potatisar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Gör såhär

1. Riv potatisen och löken grovt och blanda med pressad vitlök.
2. Tryck ut i en stekpanna och stek på medelvärme tills ytan blivit gyllenbrun.
3. Vänd försiktigt röstin med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan.
4. Salta och peppra efter smak.

Ät som den är eller servera med något gott till. Vi åt den med ifraiche, tångrom, hackad lök och falsk lax (recept här) Smaskens!

 

Höstgryta deluxe

 Lagade den här goda grytan hemma hos pappa sist jag var där. Det blev en succé!
Här är mitt enkla recept:

Du behöver

Färsk timjan
1 pkt hälsans kök hamburgare
Champinjoner

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor
1 burk ifraiche

1-2 tsk sambal oelek

Soya grädde (att spä ut med om grytan blir för tjock)

Salt och peppar



Gör såhär:


Hacka burgarna i mindre bitar och stek tills de får en hårdare yta. Släng på svamp och lök och fortsätt att steka det tillsammans. Häll slutligen på resten av ingredienserna. Spä med grädden om det behövs. Smaksätt med salt och sambal oelek och strö färsk timjan över.

 

 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0