Indisk Dahl - en kryddig vegansk gryta

Efter träningen idag passade det bra med något riktigt matigt. Jag har gjort denna gryta flera gånger och den är något av en favorit. Den är glutenfri, sockerfri, sojafri och såklart vegansk. Här kommer receptet: 
 
Indisk Dahl
4 dl färdig kokta röda linser 
1 sötpotatis 
1 hackad röd lök 
1,5 tsk curry
1/2 tsk garam masala 
1 tsk chiliflakes 
2 finhackade vitlöksklyftor 
Ca 1 tsk finstrimlad ingefära 
1 burk krossade tomater
1/2 burk kokosmjölk 
Salt efter smak, behövs inte mycket. 
 
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i vatten i ca 10-15 minuter. I en annan panna, stek löken mjuk i lite olja. Tillsätt sedan vitlök, ingefära och kryddorna. Häll på de krossade tomaterna o kokosmjölken o låt det gotta till sig i ca 10 min. Rör i linserna och potatisen och servera med ris. 
 

utanallting.blogg.se

Jag heter Jennifer och här delar jag med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig. Är nybliven mamma till lilla Daisy June och kommer så småningom även dela tips på vegansk babymat ❤

RSS 2.0