Indisk Dahl - en kryddig vegansk gryta

Efter träningen idag passade det bra med något riktigt matigt. Jag har gjort denna gryta flera gånger och den är något av en favorit. Den är glutenfri, sockerfri, sojafri och såklart vegansk. Här kommer receptet: 
 
Indisk Dahl
4 dl färdig kokta röda linser 
1 sötpotatis 
1 hackad röd lök 
1,5 tsk curry
1/2 tsk garam masala 
1 tsk chiliflakes 
2 finhackade vitlöksklyftor 
Ca 1 tsk finstrimlad ingefära 
1 burk krossade tomater
1/2 burk kokosmjölk 
Salt efter smak, behövs inte mycket. 
 
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i vatten i ca 10-15 minuter. I en annan panna, stek löken mjuk i lite olja. Tillsätt sedan vitlök, ingefära och kryddorna. Häll på de krossade tomaterna o kokosmjölken o låt det gotta till sig i ca 10 min. Rör i linserna och potatisen och servera med ris. 
 

Hårvård som ej är testat på djur - Angel Eco

Vill bara tipsa om en hårvårds serie som inte är testat på djur och helt underbar! Angel Eco är en hårvårdsserie som dessutom innehåller naturliga ingredienser och luktar som en hemlighetsfull trädgård. Även om man har mycket och ibland trassligt hår, så reder balsamet ut det värsta! Finns att köpa på eleven för ca 145:-. 
 
Mitt shampoo och Balsam doftar lavendel, precis som mina blommor på balkongen 
 
 
 

Sommar meny

På midsommar bjöd jag på en tre rätters meny, helt vegansk förstås. Förrätten var en toast skagen med tångrom och dill, huvudrätten var stekta quornfiléer med dragonkryddade ugnsgrönsaker och bearnaisesås. Till efterrätt serverade jag en risglass och färska jordgubbar. Mums! 
 
 
 
 
 
Stekt quornfilé med dragonkryddade ugnsgrönsaker och bearnaisesås  
Färsk potatis
sparris
rödlök
palsternacka
morot
1 msk olivolja
1 tsk dragon
1/2 salt
Tvätta potatisen och skala de övriga ingredienserna och skär i mindre bitar. Häll på lite olja och laga i ugnen på  175 grader i ca 1 timme. Blanda oljan med dragon och salt. Häll över grönsakerna innan servering. 
 
Stek quornfiléerna i grillkrydda och pressad vitlök. 
 
Bearnaisesås
50 g smör
1 tsk dragon
1 dl soja grädde 
1/2 buljongtärning
mjöl till redning
Smält smöret och ha i buljong, dragon och grädde. Red såsen med mjölet. 
 
 
 
 
 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0