Veganska Brownies

Igår bjöd jag min kusin på Afternoon tea. Jag älskar afternoon tea o bjuder gärna titt som tätt. Jag är som The mad hatter 🎩 
Jag brukar servera bubbel till men eftersom jag hade kvällsjobb igår så hoppade vi över det. 
På mitt fina fat fanns cupcakes från i söndags, snittar med div veganska pålägg och Brownies som jag presenterar i detta inlägg. Till drack vi te från te landet itself England, ett svart strawberry 🍓 tea from Fortume & Mason. 
 
 
Brownies

200g mjölkfritt smör 
100g mörk choklad 
1 burk svarta bönor 
2 dl sojamjölk
0,5-1 dl stevia 
0,5 dl kakao 
0,5 tsk salt
2,5 dl mjöl (jag använder glutenfria finmix) 
0,5 tsk bakpulver 
Nötter 
 
Smält chokladen och smöret tillsammans. Mixa bönor och mjölk till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna till bönderna och till sist chokladblandningen. Klä en form i bakplåtspapper och häll i smeten. Strö nötter uppe på. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader. Låt svalna. Servera! 
 
 
 

Veganska blueberry cupcakes

Jag har inte bakat på länge. Att baka är något jag älskar och är duktig på. Lusten och orken har bara inte riktigt funnits där. Men i söndags lyckades jag klämma fram dessa. Härligt också att baka med blåbär från min o pojkvännens lördags promenad i skogen. 
 
 
Veganska blueberry cupcakes 
 
4 tsk no egg
8 msk vatten 
2,5 dl mandelmjöl 
0,5 dl kokosmjöl 
1 msk fiberhusk 
0,5 dl stevia 
125g mjölkfritt smör 
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 
2 dl blåbär 
 
Vispa ihop NO egg och vattnet. Tillsätt stevia o vispa ihop. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda samman NO egg blandningen med smöret o de torra ingredienserna. Rör sist i blåbären bara så att de blandas. Ha upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
 
 
 
 

Paul McCartneys Veggie sallad

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i kött så det var inte nån uppochner vändning för mig att sluta helt med kött. Början till mitt köttfria liv startade med ingen mindre än Paul McCartney och hans kampanj Meatfree Monday. Mina måndagar blev köttfria men efter ett tag så kunde jag inte förstå varför jag kunde äta kött resten av veckan och slutade helt med kött. Här kommer ett recept som finns på meatfree mondays hemsida och är komponerat av sir McCartney himself...
 
Super vegetable salad 

28 körsbärstomater 
1 broccolibukett 
12 gröna bönor, delade på mitten 
2 morötter, skalade och skurna till stavar eller slantar 
Salladsblad 
3 vårlökar, fin hackade 
100g polenta 
En handfull hackade färska örter av egen smak 
1 pkt tofu, jag använde den med rökig smak 
Olja för stekning 
 
Dressingen 
 
2 msk olivolja 
1 msk rödvinsvinäger 
1 msk dijon senap 
 
Hetta upp ugnen till 200 grader och rosta körsbärstomaterna i ca 10 min. 
Koka grönsakerna i ca 15 minuter. Under tiden blanda salladen med vårlökar och rör ihop ingredienserna till dressingen. 
Blanda polentan med örterna. Skär tofun i mindre bitar och panera i polenta blandningen. Hetta upp oljan och stek gyllenbruna. 
Lägg upp salladen, grönsakerna och körsbärstomaterna på en tallrik. Lägg upp tofun och ringla över dressingen. Done! 
 
 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0