Kålsoppa

Här kommer ett recept på världens godaste kålsoppa! 

Kålsoppa 
Ingredienser: 
1 litet kålhuvud 
2 grönsaksbuljongs tärningar 
325g anamma vegofärs 
Olja

Strimla kålen o stek mjuk i oljan. Häll på vatten så det täcker och i med buljongtärningarna. Låt koka upp innan du tillsätter vegofärsen. Sjud i ca 40 min och salta o peppra efter smak 👌


Vegansk fetaost

Det här med att hitta några bra ersättare till osten är ganska svårt. Jag har försökt mig på en massa recept och hittills är det här receptet på en slags fetaost det jag är mest nöjd över 😃 
 
Fetaost 
 
2,5 dl cashewnötter, blötlagda minst 12h 
0,6 dl olivolja 
Juice från 1 citron 
0,6 dl vatten 
Salt 
 
Mixa nötterna med oljan, citronsaft och vatten. Det ska bli klumpfritt. Ha sedan i salt. Det ska smaka lite mer salt men inte alltför salt, prova dig fram o smaka av. 
 
Häll över smeten i en folieklädd liten form och grädda ca 40 min på 225 grader. Efter 20 min när osten börjar att få färg, lägg över ett aluminiumfolieblad så den inte blir för mörk. 
 
 
Låt osten svalna i rumstemperatur och plasta sedan in den o lägg i kylen, gärna 24h. 
 
 
 
 
 

Helande marockansk linssoppa

Jag har sopp vecka. Här är soppan jag gjorde igår, en helande marockansk soppa. Den mättade väldigt bra efter ett hårt träningspass igår kväll! 

Ingredienser 
1,25 dl gröna linser
1 fänkål, hackad 
1 gul lök, hackad 
1 sötpotatis,  hackad i mindre bitar 
2 morötter, slantade 
3 vitlöksklyftor, hackade 
Olivolja 
2 tsk kummin 
1/2 tsk koriander 
1 tsk gurkmeja 
1/4 tsk cayennepeppar 
1/4 tsk kanel 
7,5 dl vatten
1 buljongtärning 
Citron 
Rädisor 

Stek löken o fänkålen i oljan. Ha sedan i morötterna, vitlöken, sötpotatisen och alla kryddor. Häll sedan på vattnet och släng i buljongtärningen. Ha i linserna och puttra i ca 20-25 min, tills linserna är klara. 
Pressa över citron och servera med färska rädisor. Sött, gott och mättande! 

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0