Paul McCartneys Veggie sallad
Jag har aldrig varit speciellt förtjust i kött så det var inte nån uppochner vändning för mig att sluta helt med kött. Början till mitt köttfria liv startade med ingen mindre än Paul McCartney och hans kampanj Meatfree Monday. Mina måndagar blev köttfria men efter ett tag så kunde jag inte förstå varför jag kunde äta kött resten av veckan och slutade helt med kött. Här kommer ett recept som finns på meatfree mondays hemsida och är komponerat av sir McCartney himself...
Super vegetable salad
28 körsbärstomater
1 broccolibukett
12 gröna bönor, delade på mitten
2 morötter, skalade och skurna till stavar eller slantar
Salladsblad
3 vårlökar, fin hackade
100g polenta
En handfull hackade färska örter av egen smak
1 pkt tofu, jag använde den med rökig smak
Olja för stekning
Dressingen
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dijon senap
Hetta upp ugnen till 200 grader och rosta körsbärstomaterna i ca 10 min.
Koka grönsakerna i ca 15 minuter. Under tiden blanda salladen med vårlökar och rör ihop ingredienserna till dressingen.
Blanda polentan med örterna. Skär tofun i mindre bitar och panera i polenta blandningen. Hetta upp oljan och stek gyllenbruna.
Lägg upp salladen, grönsakerna och körsbärstomaterna på en tallrik. Lägg upp tofun och ringla över dressingen. Done!