Köttfri Limpa

Ikväll lagar jag något mycket gott till mig o min karl...köttfri Limpa med Gravy och blomkålsmos. 
 

 
Köttfri Limpa 
 
1,5 dl havregryn (glutenfria) 
1,5 dl ströbröd (glutenfritt) 
0,75 dl valnötter (kokade i ca 10-15 min) 
1 gul lök, finhackad 
2 vitlöksklyftor, pressade 
Ca 1,5 dl champinjoner, finhackade 
0,75 dl varmt vatten med 
1 buljongtärning i 
0,5 dl ketchup 
2 msk barbecue sås 
2 tsk no egg + 4 msk vatten 
Salt o peppar 
 
Senapsblandning
2 msk senap
1 msk stevia socker
 
Mixa havregryn, ströbröd och valnötter till mjöl liknande. Blanda ihop alla ingredienser till limpan och tillsätt mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen 30-40 min. Häll upp i en avlång brödform täckt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200gr och grädda i 50 min med aluminiumfolie. Ta bort folien och grädda ytterligare i 10 min. Smeta nu på senapsblandningen och grädda i ca 10 min till. Ta ut och låt svalna något. 
 
Blomkålsmos 
 
Blomkål
Sojagrädde 
Salt o peppar 
 
Koka blomkålen till mjuk konsistens. Mixa tillsammans med grädde och salta och peppra efter smak.
 
Gravy 
 
2 msk mjölkfritt smör
Ca 10 champinjoner 
3 dl vatten 
1 buljongtärning 
1 msk rött vin 
1 dl Sojagrädde 
2 msk glutenfritt mjöl
Salt o peppar 
 
Stek champinjonerna i smöret. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 min. Mixa ihop och red med mjölet. Spä ut med vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt o peppar. 
 
 
 
Trevlig fortsatt kväll...🍴
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0