Vegansk pastej

Häromdagen hittade jag ett recept i en gammal grönsaksbok jag fått av mamma. Jag experimentreade lite med kryddorna och resultatet blev himmelskt gott! I boken står det även att denna röra är god att ha i smörgåstårtor. Det kan jag tänka mig! Jag ska prova det i framtiden. Pastejen är glutenfri, sockerfri, sojafri och helt vegansk.
 
Vegansk pastej
 
1 gul lök
2 dl röda linser
4 dl vatten 
1 buljongtärning 
1 msk olivolja
2 msk soltorkade tomater ( använder du de i olja behöver du inte tillsätta olivolja)
1 tsk curry
1 krm garam masala 
2 krm spiskummin
1 krm salt
 
Hacka löken och koka den tillsammans med linserna och buljong i vattnet. Sänk värmen o koka i ca 10-15 minuter. Tillsätt tomater, olja och kryddorna. Mixa till en puré. Låt svalna innan du börjar frossa! 
 
 
 
Ha en trevlig dag 💋



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0