Färgglad paj
Det har varit lite stressiga dagar här i mitt veganska kök så det har inte lagats så mycket nya recept. Men ikväll, då slog jag till med denna färgglada paj.

Pajdeg
100g mjölkfritt smör
3 dl glutenfritt mjöl
2 msk vatten
Blanda samman smör o mjöl till en grynig massa. Tillsätt sist vattnet o knåda snabbt till en deg. Tryck ut degen i formen, nagga och grädda i 200 grader i 10 min.
Fyllning
4-5 tomater
3-4 zuccini
Olivolja
Salt
Basilika
Timjan
Salvia
Sojagrädde

Skiva tomater och zuccini och lägg i ett snyggt mönster i pajskalet. Krydda och häll på olivoljan. Jag använde svart lava salt från Island som jag fått i gåva, därav att den ser lite överkryddad ut. Häll försiktigt ner grädden så det endast hamnar lite på botten i skalet. Grädda i 200 grader i ca 45 min. Bon apetit! 👌
