Vegansk pastej
Häromdagen hittade jag ett recept i en gammal grönsaksbok jag fått av mamma. Jag experimentreade lite med kryddorna och resultatet blev himmelskt gott! I boken står det även att denna röra är god att ha i smörgåstårtor. Det kan jag tänka mig! Jag ska prova det i framtiden. Pastejen är glutenfri, sockerfri, sojafri och helt vegansk.
Vegansk pastej
1 gul lök
2 dl röda linser
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk olivolja
2 msk soltorkade tomater ( använder du de i olja behöver du inte tillsätta olivolja)
1 tsk curry
1 krm garam masala
2 krm spiskummin
1 krm salt
Hacka löken och koka den tillsammans med linserna och buljong i vattnet. Sänk värmen o koka i ca 10-15 minuter. Tillsätt tomater, olja och kryddorna. Mixa till en puré. Låt svalna innan du börjar frossa!


Ha en trevlig dag 💋