Moonday Pasta
Känns som evigheter sen jag åt pasta så lagade ihop en krämig pasta rätt ikväll...blev inte en enda droppe över. Bra betyg antar jag 😉


Rostad paprika pasta
Pasta ( jag använde glutenfri från semper)
2 röda paprikor
2-3 msk olivolja
2 banan schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
Salt o peppar
2 dl mjölk ( jag använde cashewmjölk)
2 msk bjäst
1,5 msk majsstärkelse eller arrowroot
Chiliflakes
Lägg paprikorna på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min. Låt svalna en aning.
Koka under tiden pastan. I en stekpanna, stek de båda löksorterna i ca 5 min.
Dela paprikorna och plocka bort kärnor och skalet. Blanda paprikorna med löken och resten av ingredienserna i en mixer och mixa slät. Häll av pasta vattnet o blanda med pasta såsen. Smaka av med kryddorna.
Servera med basilika eller vegan parmesan.
Bon apetit 👌

