Köttfri Limpa
Ikväll lagar jag något mycket gott till mig o min karl...köttfri Limpa med Gravy och blomkålsmos.
Köttfri Limpa
1,5 dl havregryn (glutenfria)
1,5 dl ströbröd (glutenfritt)
0,75 dl valnötter (kokade i ca 10-15 min)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
Ca 1,5 dl champinjoner, finhackade
0,75 dl varmt vatten med
1 buljongtärning i
0,5 dl ketchup
2 msk barbecue sås
2 tsk no egg + 4 msk vatten
Salt o peppar
Senapsblandning
2 msk senap
1 msk stevia socker
Mixa havregryn, ströbröd och valnötter till mjöl liknande. Blanda ihop alla ingredienser till limpan och tillsätt mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen 30-40 min. Häll upp i en avlång brödform täckt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200gr och grädda i 50 min med aluminiumfolie. Ta bort folien och grädda ytterligare i 10 min. Smeta nu på senapsblandningen och grädda i ca 10 min till. Ta ut och låt svalna något.
Blomkålsmos
Blomkål
Sojagrädde
Salt o peppar
Koka blomkålen till mjuk konsistens. Mixa tillsammans med grädde och salta och peppra efter smak.
Gravy
2 msk mjölkfritt smör
Ca 10 champinjoner
3 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk rött vin
1 dl Sojagrädde
2 msk glutenfritt mjöl
Salt o peppar
Stek champinjonerna i smöret. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 min. Mixa ihop och red med mjölet. Spä ut med vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt o peppar.
Trevlig fortsatt kväll...🍴