Påskgodis
Glad påsk önskar jag er alla med dessa utsökta bollar 😊
Från vänster
Bountybollar recept på dom finns i ett tidigare inlägg här (länkar senare)
Chokladbollar
Ingredienser:
3 dl glutenfria havregryn
100g mjölkfritt smör
0,75 dl stevia
2 msk kakao
1/2 krm vaniljpulver
2msk kallt kaffe
Sesamfrön till garnering
Blanda samtliga ingredienser och rulla i Sesamfrön.
Romkulor
Ingredienser:
200g riven kokos
1,5 msk rom
1,5 dl kokosgrädde
50g kokosolja
2 msk stevia
1/2 krm vaniljpulver
Choklad
Valfri garnering
Koka upp alla ingredienser utom den rivna kokosen. Ta åt sidan och Mixa med den rivna kokosen. Rulla till bollar och ställ i frysen i ca 30 min. Smält under tiden choklad i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt svalna på bakplåtspapper. Dekorera.
Mandelkulor
Ingredienser :
200g mandelmjöl
1 dl grädde
1-2 msk stevia
Choklad
Garnering
Blanda ihop ingredienserna till mandelmassan. Rulla till kulor och frys i ca 30 min. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och låt svalna på bakplåtspapper. Dekorera.
Carrot cake balls
Ingredienser:
1 riven morot
1 dl hackade dadlar
2 msk äppelmos eller en bit äpple
1/2 tsk kanel
1/2 tsk muskot
1 1/2 dl mandelmjöl
Riven kokos till garnering
Mixa samtliga ingredienser. Tillsätt vatten om det blir för torrt. Rulla i kokos.