Påskgodis

Glad påsk önskar jag er alla med dessa utsökta bollar 😊



Från vänster

Bountybollar recept på dom finns i ett tidigare inlägg här (länkar senare) 

Chokladbollar
Ingredienser
3 dl glutenfria havregryn
100g mjölkfritt smör 
0,75 dl stevia
2 msk kakao 
1/2 krm vaniljpulver 
2msk kallt kaffe
Sesamfrön till garnering

Blanda samtliga ingredienser och rulla i Sesamfrön.  
 
Romkulor
Ingredienser:
200g riven kokos 
1,5 msk rom 
1,5 dl kokosgrädde
50g kokosolja 
2 msk stevia
1/2 krm vaniljpulver
Choklad
Valfri garnering

Koka upp alla ingredienser utom den rivna kokosen. Ta åt sidan och Mixa med den rivna kokosen. Rulla till bollar och ställ i frysen i ca 30 min. Smält under tiden choklad i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt svalna på bakplåtspapper. Dekorera. 

Mandelkulor
Ingredienser :
200g mandelmjöl
1 dl grädde 
1-2 msk stevia
Choklad 
Garnering

Blanda ihop ingredienserna till mandelmassan. Rulla till kulor och frys i ca 30 min. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och låt svalna på bakplåtspapper. Dekorera.

Carrot cake balls 
Ingredienser:
1 riven morot 
1 dl hackade dadlar 
2 msk äppelmos eller en bit äpple 
1/2 tsk kanel
1/2 tsk muskot
1 1/2 dl mandelmjöl 
Riven kokos till garnering

Mixa samtliga ingredienser. Tillsätt vatten om det blir för torrt. Rulla i kokos. 









Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0