Moussaka

Inspirerad av min vän som semestrar på Grekland just nu slängde jag ihop en moussaka igår och den blev riktigt bra! 



Moussaka 
Du behöver: 

2 st aubergine 
Salt 
1 förpackning soja mince 
1 förpackning krossade tomater med örter
2 buljongtärningar
2 msk delikatess tomatpure 
2 tsk oregano 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
Svartpeppar 
Olivolja 
3-4 tomater, skivade 
Ev lite veganost och oregano till topplaget 

Skär aubergine i skivor och lägg på hushållspapper. Salta. Låt ligga en stund så saltet hinner dra ur vätskan. 
Förväll under tiden soja mince med 1 buljongtärning. 
Hacka och stek lök och vitlök i en stekpanna. Häll i soja mince och buljongtärning och stek en stund. Häll på krossade tomater, tomatpuré, oregano, salt och svartpeppar. 
I en stekpanna, stek aubergine skivorna snabbt så att all vätska försvinner. Om du fuskar här kommer dina auberginer bli mosiga o sega i moussakan och det vill du inte. Tro mig, jag har fuskat! 
Smörj en form med olivolja. Varva såsen med auberginen varav ett lager skivade tomater. Börja och sluta med såsen. Toppa ev med veganost och oregano.  Ringla lite olivolja över. 
In i ugnen ca 60 min på 175 grader. 



Gott! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

utanallting.blogg.se

Jag delar med mig av mina recept från mitt liv som vegan, gluten- och socker överkänslig.

RSS 2.0